Waarom DEMPEND?

Je bestaat pas echt als je zichtbaar bent op het internet. En welk beter bewijs dat mensen naar je shows moeten komen als je ze zo kan tonen dat je shows de moeite waard zijn?

VLOER 1 VZW en Studio Roosenberg hebben de handen ineengeslagen en het muzikale landschap van Leuven en omstreken voorzien van een tijdelijk live-on-tape muziekplatform. DEMPEND brengt een 10-tal zorgvuldig geselecteerde live-on-tape concerten met de bedoeling, lokale maar beloftevolle acts, in tijden van corona, een duwtje in de rug geven door.

Zo hebben we gevestigde namen van de underground (Dorre) als jong opkomend talent (Bonzo) ontvangen, en zelfs enkele artiesten die nog niet eerder het daglicht hebben gezien (Qelder, Aufhebung). Anderen, zoals F a B R E C O L L E C T I V., debuteren nog nooit eerder gepresenteerd materiaal.

 
Mede mogelijk gemaakt door

Vol.1

F a B R E C O L L E C T I V .

In deze eerste aflevering brengen we je een dynamisch duo dat de stad Leuven vertegenwoordigt.

FaBRECOLLECTIVE bestaat uit autodidactische zanger en rapper Fred en multi-instrumentalist Mustapha.

Snesly Wipes staat achter de decks om deze 2 Leuvenaars hun zieke bars met klinische precisie te versterken.

Als kers op de taart presenteren ze voor het eerst hun nieuwste track. Een nummer waar velen onder ons, die nog steeds in lockdown zitten, zich zeker en vast mee kunnen identificeren… Mamacitas.

 

AUFHEBUNG

Als tegengewicht voor de groovy vibes van onze vorige release introduceert Vloer 1, samen met Studio Roosenberg, jullie de destructieve kracht van Aufhebung.
 
Deze band beschrijft hun geluid als een samensmelting van langzame, slordige riffs en uitzinnige krijsende gitaren, melancholische harmonieën en dissonant gedreun.
 

Aufhebung sleept je zonder waarschuwing mee op een auditieve rollercoaster die tuimelt en scheurt doorheen een wereld in verval.

Vol.2

Vol.3

BONZO

De DEMPEND-crew is verheugd om jullie de energieke lo-fi pop van Bonzo te brengen!
 
Dit jonge Leuvense viertal brengt binnenkort hun 2de album uit op ET!KET Records.
 
Voor DEMPEND hebben de doe-het-zelf-indie-heads een set met 4 zeer recente nummers voorbereid. Van deze setlist maakten 3 nummers de voorbije lockdown hun debuut. DEMPEND Sessions mocht voor het 4de nummer (voor de tweede keer) genieten van een avant-première!

 

QELDER

Al zien deze muzikanten er jong genoeg uit om op TikTok te zitten, ze bespelen hun instrumenten als veteranen die net een Blue Note-platencontract hebben binnengehaald.

Deze jonkies brengen de heetste ritmes die je tot nu toe hebt gehoord!

De wandelende bas begeleidt je van de blazers naar de drums, naar de piano en weer terug. Dit door een verbazingwekkende selectie van arrangementen.

De helft  hiervan gemaakt door eigen pianist Yarno Hoedemaekers.

Of je nu gebeten bent door jazz of niet. Dit jong talent is iets wat iedereen met een voorliefde voor muziek zal weten te appreciëren.

 

Vol.4

Vol.5

BELATED PROMISE RING

Belated Promise Ring is een stel bescheiden stijlvolle ambachtslieden met een gezonde DIY-mentaliteit. Complexe liedjes schrijven, videoclips maken, de muziek opnemen en mixen in hun home studio, …

The Belated boys doen alles met een voorliefde voor verfijnde klanken, vintage instrumenten en Beatles-achtige heterofonie.

Ook live produceert Belated Promise Ring met hun vele instrumenten een gebalanceerd en gelaagde mix .Als referenties blijven namen als Pink Floyd en David Gilmour steeds in de luisteraar opkomen. Voor Belated Promise Ring zijn Trixie Whitley, Grizzly Bear, Calexico en Bon Iver nooit ver weg.

DORRE

Dorre is doorheen de jaren uitgegroeid tot een gevestigde waarde van de Leuvense underground.

Deze vierkoppige instrumentale band met drone-, psych-, stoner- en noise-invloeden, is zonder twijfel gekend bij iedere Leuvenaar met een liefde voor muzikaal geweld dat zowel podia als trommelvliezen kan laten daveren.

Gevoed door een beukende ritmesectie en woeste riffs maakt Dorre, reeds sinds 2008, de Leuvense underground en haar podia voor vrijwel iedere popmuzikant onveilig.

Vol.6

Vol.7

MIRAN

Miran is zachtheid. Miran is rust. Miran is oorlog en vrede. Miran is een zacht briesje dat je zomerse seitan picknick verkoelt. Miran hoopt dat de middag niet weer overgaat in de nacht. Miran is een dromerig duo van getokkelde gitaren en engelachtige zang.

Nu is Miran ook DEMPEND.

Laat jezelf overdonderen met deze dromerige ervaring. Ongeacht je humeur of hoe je jaar tot nu toe verliep…

Droevig gevoel? Miran. Gelukkig? Miran. Zelfverzekerd? Miran.

Een reis door het alles en het niets.

 

GAMMA RAVE

Gebruik vandaag nog je dansbenen en ga samen met Gamma Rave helemaal uit je dak.

Do you know where your teenager is at 5 o’clock in the morning? Bij Gamma Rave natuurlijk!

Een explosief punk-synth-ensemble; zwaar bewapend met onder meer pompende beats, excentrieke outfits en een gewaagde sound om u tegen te zeggen. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar live feestmuziek dat perfect zou passen in jou lokale nachtclub.

Vol.8

Vol.9

FAWN.

Fawn. brengt een gebalanceerde mix van herfst melancholie en hoop dat de lente het binnenkort mag overnemen.

Zangeres en multi-instrumentalist Freya Dasseville laat zich ondersteunen door een creatieve mix van percussie-instrumenten en een basgitaar die ons soms doet denken aan Joy Division.

Met behulp van zweverige geluiden creëert Fawn. een heksachtige sfeer die aanvoelt alsof tijd even niet meer bestaat.

Haal wat kurkuma-thee en bekijk dit getalenteerde Leuvense trio.

 

ALIX

Binnenkort meer info.

Vol.10

Vol.11

BELOMORKANAL

Binnenkort meer info.