KNAL!

The Living room

The Living Room

The Living Room is de woonkamer van ons allen, in het historisch stadhuis van Leuven van 12 t.e.m. 16 januari 2022.

Leuvense verenigingen verwelkomen je 5 dagen voor ontmoeting, inspiratie en exploratie in het historisch stadhuis. The Living Room is het participatief traject van KNAL! dat Leuvense verenigingen heeft samengebracht en doen brainstormen over het ontstaan van het heelal. Dit resulteerde in een uitgebreid programma voor jong en oud.

Dagelijks ben je welkom in het historisch stadhuis voor een koffie en een goed boek. Daarnaast staat er elke dag iets nieuws op het programma van een kosmische luisterervaring tot een familiedag. Bekijk het volledige programma onderaan.

Afterschool Podium

Ben jij een scholier? Speel je zelf muziek, alleen of in een band?

The Living Room van KNAL! is op zoek naar jong geweld om te spelen in het stadhuis op vrijdag 14 januari 2022! Alle genres welkom!

Wat willen wij van jou/jullie?

  • Jullie (voor)namen, de bandnaam en jullie bezetting.
  • Twee of drie KNAL!-songs. Opnamekwaliteit is hierbij niet van belang. Dit mogen ook covers van bestaande nummers zijn.
  • Goesting om te rocken!

Uit de inzendingen selecteert een vakjury drie bands of solo-acts die op 14 januari 2022 het podium mogen betreden.

Kosmische Luisterervaring

Ben je graag met elektronische muziek bezig en droom je ervan eens een compositie te maken voor meer dan 2 luidsprekers? Dan is deze uitdaging misschien iets voor jou!

Op donderdagavond 13 januari organiseert Soundlabs in samenwerking met tal van andere lokale organisaties een kosmische luisterervaring in het historisch stadhuis. Deze grote ruimte wordt uitgerust met niet minder van 8 luidsprekers, wat 8-kanaals soundscapes mogelijk maakt. Een echte omni-surround ervaring!

Boekvoorstelling ‘Amor Mundi’

Op donderdag 13 januari om 19:00 uur komt Steven Vromman, Low Impact Man, zijn boek ‘Amor Mundi’ voorstellen.

In ‘Amor Mundi’ blikt Man Bashar Vande Putte terug op de periode 2025-2052. De klimaatverstoring slaat toe, een nucleair conflict en een pandemie maken de uitdaging compleet. Individuen en gemeenschappen reageren op uiteenlopende manieren op dit ‘rad van onfortuin’.

Hoopgevende initiatieven ontwikkelen zich, terwijl op andere plaatsen conflicten losbarsten. Man groeit op in BeterGent en maakt de omwentelingen vanop de eerste rij mee. Uiteindelijk zal hij zelf een belangrijke rol spelen in de historische keuze die de mensheid maakt. Welkom inde wondere wereld van lintbebossing, geenrichtingsstraten, zelfslachtboerderijen, hitte-tapijten, collapsonauten, regenbommen, veganitariërs, droomkwekerijen en katrolwoningen.