Partners & Sponsors

Jint

JINT is het Nationaal Agentschap voor de uitvoering van de Europese subsidieprogramma’s Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps in Vlaanderen. Daarnaast is JINT in Vlaanderen verantwoordelijk voor de uitvoering van het Belgische subsidieprogramma Bel’J.

JINT brengt jeugdwerkers, jeugdorganisaties, en organisaties uit aanverwante sectoren bij elkaar. Daarnaast is JINT ook stevig ingebed in verschillende netwerken in Vlaanderen én in het buitenland.

 

Noisebox

NOISEBOX is an online tool for managing and renting out rehearsal spaces. It helps you keep track of the schedule of your room, lets you accept online payments and more.

Besides that, looking for a room has never been easier.

 

Stelplaats

STELPLAATS is de invulling van de oude stelplaatsen van De Lijn.
Je vindt hier een bar, keuken, nachtclub, zeefdruk atelier, skatepark, repetitieruimtes voor muzikanten, een hout- en metaalbewerkingsatelier, fietsenmaker, een zaden bib en een sportclub.

STELPLAATS wil met haar ruwe ruimte jongeren de kans geven hun projecten op poten te zetten en hun dromen te realiseren. Want met voldoende ruimte kunnen kleine rimpels op het wateroppervlak uitgroeien tot grote golven.

STELPLAATS is nooit af. Heb je zelf een idee of wil je de ruimte graag gebruiken voor een eigen project? Laat iets weten. Misschien wordt STELPLAATS dan ook jouw tijdelijke thuis.

 

Mijn Leuven

MIJNLEUVEN, dat is hét jongerenlabel van stad Leuven. Een laagdrempelig aanspreekpunt voor alle Leuvense jongeren en een plek waar de leaders of tomorrow terecht kunnen voor een antwoord op al hun vragen.

MIJNLEUVEN nodigt alle Leuvense jongeren uit om hun gekste ideeën en wildste plannen met haar te delen, om die dromen vervolgens samen te kunnen waarmaken. Dat kan met centen, maar ook met advies: een informele babbel óf simpelweg de juiste doorverwijzing naar een van de vele contacten die het brede netwerk van MIJNLEUVEN rijk is.

 

European Solidarity Corp

Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud en wil je je graag inzetten voor de gemeenschap, in Europa en daarbuiten?

Dat is mogelijk, met financiering en steun van het Europees Solidariteitskorps, dat je helpt bij je deelname aan projecten die ten goede komen aan gemeenschappen in je eigen land of in het buitenland. 

Met deze projecten kun je inspirerende en emanciperende ervaring opdoen, veranderingen teweegbrengen en tegelijkertijd vaardigheden en competenties ontwikkelen.

 

Cera

CERA is een van de grootste coöperaties van België. Cera brengt mensen, middelen en organisaties samen, bundelt krachten, neem initiatieven en realiseert waardevolle projecten met een duidelijk doel:

Samen Investeren in Welvaart en Welzijn.

Met 400.000 enthousiaste vennoten zijn we de strafste en warmste coöperatie van het land. Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal.

Samen hebben we ’t goed voor elkaar.

 

Colora Festival

Colora Festivalweekend is een festival geschikt voor jong en oud georganiseerd door Masereelfonds Leuven en Oxfam Wereldwinkels regio Leuven in samenwerking met Stad Leuven.

Een reis rond de wereld met tal van muzikale ontdekkingen, briljante circusshows, spetterende vuurshows en nog veel meer.

Aan onze bar kan je terecht voor een uitgebreide en originele drankkaart met allerhande lekkere snacks en aan onze eetstanden kan je terecht voor een gevarieerde en internationale keuken!

 

Masereelfonds

Het Masereelfonds is een cultuurfonds, genoemd naar de vermaarde graficus en houtsnijder Frans Masereel (1889-1972) die zich opstelde als pacifist en links, sociaal bewogen activist.

Wij zijn een progressieve vereniging die met een kritisch oog naar de samenleving kijkt. Wij doen dat vrij en vrank, zonder dogma’s, met oor en respect voor alle inzichten die bijdragen tot een solidaire, veelkleurige, rechtvaardige en radicaal democratische samenleving.

 

Studio Roosenberg

Studio Roosenberg is een non-profit project. Onze lokalen zijn terug te vinden in het gemeenschap centrum De Roosenberg gelegen in Oud-Heverlee. Deze plek biedt mensen uit de omgeving de mogelijkheid om hun muzikale creativiteit in vrije vorm uit te oefenen.

 

Don Bosco Oud-Heverlee

Don Bosco noemde zijn gemeenschap naar de heilige Franciscus van Sales.

De salesianen van Don Bosco zetten zich op verschillende manieren in voor jongeren: in het onderwijs, in centra voor jeugdhulp, op vlak van vrije tijd, vorming, in de derde wereld, enzovoort. Verspreid over 132 landen zijn er meer dan 15.000 salesianen actief, waarvan 140 in Vlaanderen en Nederland. Hierdoor kunnen 800.000 kinderen zich uitleven in salesiaanse jeugdwerkingen en 1,2 miljoen jongeren zich ontplooien op een Don Boscoschool.

 

LowResFilms