Partners & Sponsors

Mijn Leuven

POP-OFF vzw is een springplank voor beginnende bands en soloartiesten. Iedereen die nood heeft aan professionele begeleiding kan bij ons terecht! Enerzijds werken we met coaching sessies waarin bekende Belgische artiesten de bij onze werking aangesloten muzikanten concreet begeleiden in het performen van hun muziek.

Anderzijds bieden we lezingen aan over diverse muzikale onderwerpen. Bovendien zijn deze toegankelijk voor zowel aangesloten bands als ander geïnteresseerd publiek. We dienen ook als aanspreekpunt voor de aangesloten artiesten. Zo brengen we ze op hun vraag in contact met de nodige actoren uit de muziekscène: denk hierbij aan managers, boekingskantoren en andere partners.

JH SOJO

Sojo wil een open jeugdhuis zijn. Onder het motto ‘alles kan’ programmeren en organiseren we een breed gamma aan activiteiten. We stimuleren kruisbestuiving tussen de verscheiden activiteiten en zo worden bruggen tussen verscheidene organisaties geslagen.

Sojo neemt op deze wijze haar rol als platform en creatief lab ten volle op. Openheid is voor onze organisatie een belangrijke waarde en een belangrijk criterium om activiteiten en projecten te organiseren en te ondersteunen. Door een divers en open aanbod, vindt iedereen zijn gading en voelt iedereen zich welkom.

Mijn Leuven

MIJNLEUVEN, dat is hét jongerenlabel van stad Leuven. Een laagdrempelig aanspreekpunt voor alle Leuvense jongeren en een plek waar de leaders of tomorrow terecht kunnen voor een antwoord op al hun vragen.

MIJNLEUVEN nodigt alle Leuvense jongeren uit om hun gekste ideeën en wildste plannen met haar te delen, om die dromen vervolgens samen te kunnen waarmaken. Dat kan met centen, maar ook met advies: een informele babbel óf simpelweg de juiste doorverwijzing naar een van de vele contacten die het brede netwerk van MIJNLEUVEN rijk is.

 

Jint

JINT is het Nationaal Agentschap voor de uitvoering van de Europese subsidieprogramma’s Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps in Vlaanderen. Daarnaast is JINT in Vlaanderen verantwoordelijk voor de uitvoering van het Belgische subsidieprogramma Bel’J.

JINT brengt jeugdwerkers, jeugdorganisaties, en organisaties uit aanverwante sectoren bij elkaar. Daarnaast is JINT ook stevig ingebed in verschillende netwerken in Vlaanderen én in het buitenland.

 

Cera

CERA is een van de grootste coöperaties van België. Cera brengt mensen, middelen en organisaties samen, bundelt krachten, neem initiatieven en realiseert waardevolle projecten met een duidelijk doel:

Samen Investeren in Welvaart en Welzijn.

Met 400.000 enthousiaste vennoten zijn we de strafste en warmste coöperatie van het land. Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal.

Samen hebben we ’t goed voor elkaar.

 

European Solidarity Corp

Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud en wil je je graag inzetten voor de gemeenschap, in Europa en daarbuiten?

Dat is mogelijk, met financiering en steun van het Europees Solidariteitskorps, dat je helpt bij je deelname aan projecten die ten goede komen aan gemeenschappen in je eigen land of in het buitenland. 

Met deze projecten kun je inspirerende en emanciperende ervaring opdoen, veranderingen teweegbrengen en tegelijkertijd vaardigheden en competenties ontwikkelen.

 

Masereelfonds

Het Masereelfonds is een cultuurfonds, genoemd naar de vermaarde graficus en houtsnijder Frans Masereel (1889-1972) die zich opstelde als pacifist en links, sociaal bewogen activist.

Wij zijn een progressieve vereniging die met een kritisch oog naar de samenleving kijkt. Wij doen dat vrij en vrank, zonder dogma’s, met oor en respect voor alle inzichten die bijdragen tot een solidaire, veelkleurige, rechtvaardige en radicaal democratische samenleving.

 

Colora Festival

Colora Festivalweekend is een festival geschikt voor jong en oud georganiseerd door Masereelfonds Leuven en Oxfam Wereldwinkels regio Leuven in samenwerking met Stad Leuven.

Een reis rond de wereld met tal van muzikale ontdekkingen, briljante circusshows, spetterende vuurshows en nog veel meer.

Aan onze bar kan je terecht voor een uitgebreide en originele drankkaart met allerhande lekkere snacks en aan onze eetstanden kan je terecht voor een gevarieerde en internationale keuken!

 

Musicologica Leuven

Musicologica is de studentenkring aan de Katholieke Universiteit Leuven voor de studenten musicologie

Musicologica werd opgericht in 1998, na een afsplitsing van Mecenas. Sindsdien staat de kring in voor de belangen van haar studenten, door middel van vertegenwoordiging op allerlei organen, een cursusdienst, het organiseren van sport-, feest- en culturele activiteiten, een weekend, et cetera. Door het kleine aantal studenten is er een unieke, intieme sfeer, en zorgt de kring mee voor de sociale coherentie. Één van de hoogtepunten van het academiejaar is het Musicologica-concert.

 

Studio Roosenberg

Studio Roosenberg is een non-profit project. Onze lokalen zijn terug te vinden in het gemeenschap centrum De Roosenberg gelegen in Oud-Heverlee. Deze plek biedt mensen uit de omgeving de mogelijkheid om hun muzikale creativiteit in vrije vorm uit te oefenen.

 

KNAL! The living room

Leuvense verenigingen verwelkomen je 3 dagen voor ontmoeting, inspiratie en exploratie in het historisch stadhuis. The Living Room is het participatief traject van KNAL! dat Leuvense verenigingen heeft samengebracht en doen brainstormen over het ontstaan van het heelal. Dit resulteerde in een uitgebreid programma voor jong en oud.

Dagelijks ben je welkom in het historisch stadhuis voor een koffie en een goed boek. Daarnaast staat er elke dag iets nieuws op het programma van een kosmische luisterervaring tot een familiedag. Bekijk het volledige programma onderaan.

Skate 2 Connect

Skate2Connect wil we een duidelijker en positief beeld scheppen van de skatecultuur en ouders een inkijk geven in de skatewereld en de leefwereld van hun skatende kinderen. We willen een aangename relatie opbouwen tussen kind en ouder.

Internationaal Comité

Het Internationaal Comité is een zelfstandige, democratisch georganiseerde, multiculturele federatie die een emanciperende functie en brugfunctie vervult. Het IC verenigt en ondersteunt lidorganisaties van mensen met een migratieachtergrond. Het IC vertegenwoordigt de belangen van en samen met de aangesloten lidorganisaties. Als pleitbezorger faciliteren we maatschappelijke participatie, zelfredzaamheid en sociale betrokkenheid.

KNEPH

KNEPH is een artistiek atelier voor insiders en outsiders waar via eigenzinnige reflectie en multimediale actie diepgaande artistieke processen kunnen gerealiseerd worden.

KNEPH gelooft dat kwetsbaarheid een kwaliteit kan zijn en kunstzinnigheid essentieel menselijk is. KNEPH biedt ruimte, aanmoediging, begeleiding en veiligheid aan kwetsbare kunstenaars, zowel professionelen als eigenzinnige wondermakers die zich om eender welke reden in de marge van het reguliere kunstencircuit bevinden.

Iedere mens is kwetsbaar.

 

Don Bosco Oud-Heverlee

Don Bosco noemde zijn gemeenschap naar de heilige Franciscus van Sales.

De salesianen van Don Bosco zetten zich op verschillende manieren in voor jongeren: in het onderwijs, in centra voor jeugdhulp, op vlak van vrije tijd, vorming, in de derde wereld, enzovoort. Verspreid over 132 landen zijn er meer dan 15.000 salesianen actief, waarvan 140 in Vlaanderen en Nederland. Hierdoor kunnen 800.000 kinderen zich uitleven in salesiaanse jeugdwerkingen en 1,2 miljoen jongeren zich ontplooien op een Don Boscoschool.

 

Noisebox

NOISEBOX is an online tool for managing and renting out rehearsal spaces. It helps you keep track of the schedule of your room, lets you accept online payments and more.

Besides that, looking for a room has never been easier.